OVER OLMENFEESTEN

Olmenfeesten is een tweedaags evenement in een groene oase op een steenworp van Sint-Niklaas centrum. Mensen van alle pluimage komen samen voor muziek, spel en plezier voor elke leeftijd. Er wordt gedanst, gepraat, gespeeld en geleerd. Gezongen en gesprongen, beluisterd en beleefd!

In 1979 ontstond Olmenfeesten als groots feestweekend voor wat toen toen nog Scouts Sint-Franciscus en Scouts Sint-Paulus waren. Elk jaar evolueerden we, net als de twee scoutsgroepen zelf. De twee smolten (samen met een derde groep, Scouts Sint-Joris) samen tot één groep, Scouts d’Olmen. Ze dragen ook vandaag nog de volledige organisatie van d’Olmenfeesten, samen met de steun van heel veel vrijwilligers.

Olmenfeesten is sterk veranderd doorheen de jaren. Er werd ooit een levend kickertornooi gespeeld en in de beginjaren werd er zelfs aan kleiduifschieten gedaan. Nu koesteren we nog steeds onze vaste waarden zoals de BBQ, de Olmenkwis en het extreem gezellige kampvuur. De laatste jaren kwamen er ook onder meer de kindernamiddag bij, de zomerbar en de afterwork. Maar er is nog meer, en dat ontdek je HIER.